Hangjegyek érkeznek, melyek körülölelik a szavakat

PDF download
Print
Lengyel Ágnes, értékesítési munkatárs

– Hogyan kerültél a Táncszínházhoz?
– Kutatás-fejlesztés, tréningszervezés szférából érkeztem, ahol 5 évig dolgoztam. Mindenképpen olyan területen szerettem volna elhelyezkedni, ahol értéket képviselve valami pluszt adhatok másoknak. Ekkor hívtak interjúra a Táncszínházhoz, akkor még a Várszínház patinás épületébe. A tánc kultúrája, világa mindig is közel állt hozzám.

– Melyik táncelőadást ajánlanád (barátaidnak) aktuálisan és miért?
– Minden táncelőadás más és egyedi. Megvan a maga üzenete a gyerekeknek és a felnőtteknek szóló táncprodukcióknak egyaránt. A gyerekeknek szóló táncprodukciókat – melyek jól ismert mesei elemekre épülnek – felnőtteknek is ajánlanám. Korosztálytól függetlenek a mese alappillérei, mint az emberség, az igazságosság, a becsület, a tisztelet.   Jó érzés látni, hogy ilyen értékeket közvetítenek a táncosok a jövő nemzedéke felé. Felnőtt előadásaink közül igazi tehetségek bukkannak fel Frenák Pál HIR-O című előadásán, ahol a színpadon társadalmi és globális témák jelennek meg emberi kapcsolatokon keresztül. Aki showtáncra vágyik, azokat egy érzéki tangóra invitálnám.

– Ha saját táncműt rendezhetnél, mi lenne a témája és miért?
– Szabadidőmben versírással is foglalkozom, olyan mélyebb témákat is érintve, mint társadalmi kérdéskör, emberi kapcsolatok és az önismeret témaköre. Mindezt zenei dallamokkal társítva. Mottóm: Hangjegyek érkeznek, melyek körülölelik a szavakat. Fő célom versklippek készítése, amelyekben az előadott vers és a zenei hatás, képi motívumokkal társítva komplexebb élményt nyújtanak a hallgató számára. Pár ilyen írást szívesen vinnék kortárs táncként a színpadra, ahol a vizuális hatások (mozgásművészet, fényjáték) még intenzívebb világot, élményt és üzenetet közvetítenek a néző felé.

Lengyel Ágnes, értékesítési munkatárs

« July 2019 »
Hét H K Sze Cs P Sz V
27
01
02
03
04
05
06
07
28
08
09
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
1 2 3 4